2013. szeptember 16., hétfő

Spagetti al Ragu (Bolognai spagetti)



Újra itt J
Marci már több mint egy éves. Nagyon nagy lett!
Mostanában a saját kis napi 5 étkezése mellett (után), mikor Anya és Apa is eszik valamit, rögtön ott terem, kunyerál és jóízűen elkezd falatozni, hiszen kell az energia a nagy felfedezésekhez J
Már nagyon sok mindent megkóstolt, de marhahúst még nem evett, így tegnap ennek is eljött az ideje. A gyerek nagy kedvencét, Bolognai spagetti készítettünk, eredeti nevén Spagetti al ragu-t.


Hozzávalók:
-          fél kiló borjúcomb apró kockákra vágva
-          2 db sárgarépa apró kockákra vágva
-          2 db zellerszár apró kockákra vágva
-          1 db hagyma apró kockákra vágva
-          4 gerezd fokhagyma felaprítva
-          1 kis marék oreganó felaprítva
-          10-15 db bazsalikomlevél nagyobb darabokra felaprítva
-          2 üveg paradicsom szósz (850 ml)
-          oliva olaj
-         
-          frissen őrölt bors
-          1 csomag spagetti (250 gramm)
-          100 gramm orsó tészta (penne lett volna az igazi, de sajnos elfogyott)
Előkészítés: 15-20 perc
Főzés: 75 perc
 Kevés olajon kb. 10 perc alatt megpároltam a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert (ezt az olaszok soffritto-nak hívják). Rádobtam az oregánót, sóztam, borsoztam, összeforgattam, majd beletettem a hús és így is tovább pirítottam 5 percig, majd felöntöttem a paradicsom szósszal és kb 1 dl vízzel (ennyivel öblítettem ki a paradicsomos üveget).
Ezt követően nagyon alacsony fokozaton, fedő alatt, 10 percenként megkeverve 1 órán keresztül pároltam, amíg a hús megpuhult és a szósz besűrűsödött. A végén beledobtam a bazsalikomot, összeforgattam és már készen is volt a szósz.
Közben kifőztem a tésztákat. Anyának és Apának spagetti, Marcinak orsó, mivel még a spagetti egy nagy játék lenne J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.