Újra itt J
Marci már több mint egy éves. Nagyon nagy lett!
Mostanában a saját kis napi 5 étkezése mellett (után), mikor Anya és Apa is eszik valamit, rögtön ott terem, kunyerál és jóízűen elkezd falatozni, hiszen kell az energia a nagy felfedezésekhez J
Már nagyon sok mindent megkóstolt, de marhahúst még nem evett, így tegnap ennek is eljött az ideje. A gyerek nagy kedvencét, Bolognai spagetti készítettünk, eredeti nevén Spagetti al ragu-t.
Hozzávalók:
- fél kiló borjúcomb apró kockákra vágva
- 2 db sárgarépa apró kockákra vágva
- 2 db zellerszár apró kockákra vágva
- 1 db hagyma apró kockákra vágva
- 4 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1 kis marék oreganó felaprítva
- 10-15 db bazsalikomlevél nagyobb darabokra felaprítva
- 2 üveg paradicsom szósz (850 ml)
- oliva olaj
- só
- frissen őrölt bors
- 1 csomag spagetti (250 gramm)
- 100 gramm orsó tészta (penne lett volna az igazi, de sajnos elfogyott)
Előkészítés: 15-20 perc
Főzés: 75 perc
Ezt követően nagyon alacsony fokozaton, fedő alatt, 10 percenként megkeverve 1 órán keresztül pároltam, amíg a hús megpuhult és a szósz besűrűsödött. A végén beledobtam a bazsalikomot, összeforgattam és már készen is volt a szósz.
Közben kifőztem a tésztákat. Anyának és Apának spagetti, Marcinak orsó, mivel még a spagetti egy nagy játék lenne J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.