2012. október 31., szerda

Szélesmetélt szénégető módra (Carbonara)

Marci vasárnap volt 3 hónapos.
Nagyon sok minden történt Velünk az elmúlt egy hónapban. Marci nagyon sokat fejlődött. Már 6,5 kg és 63 cm.
Ami a legújabb és eddig az egyik legaranyosabb dolog, az a kacagása. Mióta betöltötte a három hónapos kort, azóta fürdés közben, mikor a tokamosáshoz érünk (mert van ám pici tokája), akkor a fürdető krém és a víz hatására csikis lesz a nyaka, és ahogy Apa elkezdi neki mosni a kis tokáját egyből elmosolyodik és elkezd kacagni picit. Anya és Apa pedig olvadozik.
Az október amúgy Anyának és Apának arról szólt, hogy átestünk a holtponton. Szerencsére felváltva jelentkezett, de nem volt egyszerű. Marcin és Apánál a munkán kívül próbáltunk minden egyéb teendőt minimalizálni és kipihenni végre Marci születésének és az azóta eltelt első két hónapnak a fáradtságát. Szerencsére sikerült!
Így hát újra jönnek a receptek és minden, ami a Mi kis családunk gasztronómiai élményeivel kapcsolatos. Időközben is készítettünk ezt-azt, amit azért lefotóztunk, tehát folyamatosan pótolgatjuk a hiányosságokat…
Ma este megint egy olyan étel készült, amit nagyon szeretünk és már nagyon régen ettünk.
Magyar nevén szénégető spagetti (ami most széles metélt volt), eredeti nyelven spagetti a’la carbonara. Az eredeti receptben csak tojás van és nincs benne sem tejszín, sem tejföl, de mivel még óvatosak vagyunk a tojással kapcsolatban (nyersen még nem esszük), így most került bele tejföl.
Hozzávalók:
-          250 g kockázott bacon
-          4 gerezd fokhagyma
-          2 tojás sárgája
-          250 g 25%-os tejföl (Spar prémium)
-          frissen őrölt bors
-          tengeri só
-          250 g bio tönköly szélesmetélt (Naturgold)

Feltettem a tészta főzővizét forrni. A felkockázott bacont egy nagyon pici oliva olajon 10 perc alatt megpirítottam, közben megpucoltam a fokhagymát. Amikor a szalonna megpirult, borsoztam és belenyomtam a fokhagymákat és azzal is pirítottam kb fél percig, mialatt elválasztottam a 2 tojás sárgáját és azt is beledobtam és gyorsan kevertem rajta, majd beleöntöttem a tejfölt, amivel jól összekevertem és kb 5 percig kis fokozaton összeforraltam.
Közben a felforrt vízben szintén 5 perc alatt al dente főztem a tésztát, amit azonnal belekevertem a szószba és már ettünk is.
Mindennel együtt 20 perc alatt kész volt a vacsora, ami azért jó mert estefele fürdés előtt Marci 45 percet szokott aludni, így még meg is tudtunk rendesen ülve, együtt vacsorázni, ami néha nagyon jól tud esni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.