Tegnap este miután Marci lefeküdt aludni megszületett Bééééééla! Biztos nagyon fog neki majd ma este Marci örülni, amikor újra „életre” kel…
Az esti alvással szerencsére nincs semmi gond. Már a kezdetek óta „csak” egyszer kelt fel Marci, és összességében simán alszik 8 órát, de mostanában elég gyakran előfordul, hogy ezt együtemben teljesíti, mint az elmúlt éjszaka is. Este 9 és fél 10 között elaludt és 10 perccel 6 előtt kelt, amikor gyorsan evett és utána még mostanáig (7:30) visszaszundított egy kicsit.
Ilyenkor, mikor Apának sem kell menni dolgozni, reggelire nemcsak egyszerű, gyors szendvicset szoktunk enni, hanem valami „bonyolultabbat”. Ezek a napok a meleg reggelikről szólnak.
Ilyen a retró meleg szendvics is, amit vacsorára is simán lehet csinálni. Például Mi ezt a szendvicset valamikor október közepén, egy péntek esti vacsorára készítettük, amikor a barátaink jöttek Marcit meglátogatni. Nagy sikere volt. Kicsit felidéztük a gyerekkort, illetve Apa és Peti azt az időszakot, amikor katonák voltak, mert a krémnek az alapja a „gyíkhús” konzerv.
- 1 doboz „eredeti” löncshús konzerv (sárga-piros doboz, amit konzervnyitóval kell kibontani)
- 1 doboz tejföl (kocka alakú piros fóliás „retro”)
- 1 kis fej lilahagyma apróra vágva
- 2 teáskanál mustár
- 2 teáskanál ketchup
- bors
- 20-25 dkg trapista sajt
- szeletelt paraszt kenyér
A konzervnyitóval kibontottam a löncshúst és egy késsel még a dobozban hálós alakzatban, sűrűn „felszeleteltem”, majd kiborítottam egy tálba. Rászórtam a hagymát és krumplinyomóval jól összenyomkodtam és összekevertem, amíg jó pépes nem lett. Ekkor beletettem a tejfölt, a mustárt és a ketchup-öt, kicsit megborsoztam és így is jól összekevertem. Sózni nem kell, mert a konzerv elég sós.
A sajtot lereszeltem, megkentem a nagy szelet kenyereket a krémmel, majd jól megszórtam sajttal és betettem a sütőbe grill fokozatra kb 15 percre, amíg a sajt szép barnára pirult.
Márcsak a menzás tea hiányzott hozzá….
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.