2012. november 1., csütörtök

Retró melegszendvics

Tegnap este miután Marci lefeküdt aludni megszületett Bééééééla! Biztos nagyon fog neki majd ma este Marci örülni, amikor újra „életre” kel…
Az esti alvással szerencsére nincs semmi gond. Már a kezdetek óta „csak” egyszer kelt fel Marci, és összességében simán alszik 8 órát, de mostanában elég gyakran előfordul, hogy ezt együtemben teljesíti, mint az elmúlt éjszaka is. Este 9 és fél 10 között elaludt és 10 perccel 6 előtt kelt, amikor gyorsan evett és utána még mostanáig (7:30) visszaszundított egy kicsit.
Ilyenkor, mikor Apának sem kell menni dolgozni, reggelire nemcsak egyszerű, gyors szendvicset szoktunk enni, hanem valami „bonyolultabbat”. Ezek a napok a meleg reggelikről szólnak.
Ilyen a retró meleg szendvics is, amit vacsorára is simán lehet csinálni. Például Mi ezt a szendvicset valamikor október közepén, egy péntek esti vacsorára készítettük, amikor a barátaink jöttek Marcit meglátogatni. Nagy sikere volt. Kicsit felidéztük a gyerekkort, illetve Apa és Peti azt az időszakot, amikor katonák voltak, mert a krémnek az alapja a „gyíkhús” konzerv.
Hozzávalók:
-          1 doboz „eredeti” löncshús konzerv (sárga-piros doboz, amit konzervnyitóval kell kibontani)
-          1 doboz tejföl (kocka alakú piros fóliás „retro”)
-          1 kis fej lilahagyma apróra vágva
-          2 teáskanál mustár
-          2 teáskanál ketchup
-          bors
-          20-25 dkg trapista sajt
-          szeletelt paraszt kenyér

A konzervnyitóval kibontottam a löncshúst és egy késsel még a dobozban hálós alakzatban, sűrűn „felszeleteltem”, majd kiborítottam egy tálba. Rászórtam a hagymát és krumplinyomóval jól összenyomkodtam és összekevertem, amíg jó pépes nem lett. Ekkor beletettem a tejfölt, a mustárt és a ketchup-öt, kicsit megborsoztam és így is jól összekevertem. Sózni nem kell, mert a konzerv elég sós.
A sajtot lereszeltem, megkentem a nagy szelet kenyereket a krémmel, majd jól megszórtam sajttal és betettem a sütőbe grill fokozatra kb 15 percre, amíg a sajt szép barnára pirult.
Márcsak a menzás tea hiányzott hozzá….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.