2012. november 1., csütörtök

Töltött bundáskenyér

És akkor következik a mai reggeli…
Régen mikor még nem volt Marci, Anya és Apa 10 évig egy panel lakásban lakott, ahol minden vasárnap reggel a fenti, vagy lenti szomszéd bundáskenyeret készített és hát az illatok a panelban gyorsan terjednek, így mi is elég sűrűn megkívántuk a bundáskenyeret. Amióta viszont Marci a pocakban lakott a diéta miatt nem igazán ettünk, tehát már épp itt volt az ideje.
Anya a neten keresztül sok hasonló korú Babának az Anyukájával szokott chat-elni és az alábbi ötletet onnan kapta, hogy készítsen töltött bundáskenyeret.
Hozzávalók:
-          6 szelet szikkadt kenyér
-          4 tojás
-          6 szelet szeletelt sült sonka
-          10 dkg reszelt trapista sajt
-          vaj
-         

3 szelet kenyér egyik felét megkentem vajjal (lehet használni vajkrémet is), ráraktam a sonkát (használható párizsi, vagy szalámi is), arra rátettem a reszelt sajtot, és ráborítottam a tetejeként egy-egy szelet kenyeret. Majd a feltört tojásokat széles tányérban felvertem, megsóztam, óvatosan beleforgattam a szendvicseket, és forró olajba tettem. A sajt a sütés közben elkezdett megolvadni, így szépen összeragasztotta a két szeletet, így sokkal könnyebb volt forgatni.
Tálaláskor érdemes kettévágni, úgy még gusztusosabb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.