2012. november 1., csütörtök

Vöröslencse krémleves

Mivel a konfitált kacsacomb elkészítése hosszú időt vesz igénybe, ezért mellé csináltunk valami egyszerű levest, ami időközben csillapította az éhségünket.
Megpróbálunk olyan ütemben étkezni, mint Marci, mert az mindenkinek jó, hiszen egy nap 5-ször eszik Marci, ami közel van a „tökéletes” táplálkozáshoz.
És ha az evések utáni kicsi szundikálást utánozhatná Anya és Apa…. J
A Honvéd utca és a Körút sarkán van a Szeráj török étterem, ahol mindig a kebab mellé vöröslencse-levest és joghurtos tésztasalátát szoktunk enni, és már nagyon régen szeretnénk itthon a megfőzni a vöröslencse-levest.
Mikor Apa a kacsacomb receptek után kutatott, akkor a Nők Lapja Café oldalán találta azt az őszi menüt, ami a konfitált kacsacomb és a vöröslencse-krémleveshez az ihletet adta.
Hozzávalók:
-          300 g vörös lencse
-          1,2 liter alaplé
-          2 kis fej vöröshagyma
-          1,5 dl kókusztej
-          1 kiskanál gyömbér
-          1 kávéskanál római kömény
-           
-          1 evőkanál paradicsompüré
-          1 evőkanál vaj

A hagymát apróra vágtam és a vajon megpirítottam, utána rászórtam a gyömbért, azzal átkevertem és hozzáadtam a megmosott vörös lencsét. Felöntöttem a fagyasztóból kivett és felolvasztott alaplével és 15 percig főztem.
Ezt követően összeturmixoltam, hozzáadtam a paradicsompürét, a kókusztejet, és a római köményt majd megsóztam és újra összeturmixoltam és felforraltam és kb 5 percig folyamatos keverés mellett készre főztem. Mikor elkészült az egészet leszűrtem és sajttal pirított kenyérrel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.