Végre kezd Marci megbarátkozni ezzel a szutyok időjárással és az óraátállítással. J
Az elmúlt héten teljesen felborult a napközbeni napirendje, szinte semmit nem tudott aludni és estére egyrészt már nagyon nyűgös volt, másrészt már 7 óra körül (eddig 8 óra után volt) ment volna fürdeni és aludni. De végre tegnap sikerült napközben újra aludni egy jót Marcinak, így az egész nap mosolygósan és vidáman telt, de úgy tűnik a téli időszakban a fürdés 7 óra körül fog kezdődni.
Tegnap délután a maradék két kacsacombhoz újabb körettel próbálkoztunk. Igazán a pirított káposztás tészta illene hozzá, de Marci miatt, amíg Anya szoptat „k” betűst nem ehet, így maradt a krumplis, pontosabban burgonyás tészta, mert így nem „k” betűs.
- 500 g burgonya
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g bio tönköly fodros nagykocka (Naturgold)
- fűszerpaprika
- bors
- só
A krumplit meghámoztam és a párolóban 18 perc alatt megpároltam.
Közben feltettem a tésztának a vizet forrni, megpucoltam és apróra vágtam a hagymákat. Mikor a krumpli idejéből 7 perc volt hátra elkezdtem kevés olajon a vöröshagymát pirítani. 5 percnél beletettem a tésztát a vízbe, utána 2 percnél a hagymához hozzáadtam a fokhagymát, sóztam és borsoztam, majd a végén 10 másodpercnél rászórtam 2 teáskanál pirospaprikát és átkevertem.
Gyorsan beleborítottam a krumplit, szintén átforgattam és egy szűrőkanállal átszedtem a kicsit vizes tésztát és jól összekevertem és az egészet még kb 10 percig pirítottam.
Határozottan jobban ízlett, mint a polenta. J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.