2013. december 30., hétfő

Hentes tokány csirkéből

Nagyon szeretjük a karácsonyt, csak egy baj van vele, hogy mindenhol enni kell és mindenki megpróbál a lehető legtöbb féle finomabbnál finomabb ételt készíteni és mivel a szemünk mindent kíván - a szentestei halászlén és gubán kívül - igazából nem is lehet élvezni az ízeket, mert annyit eszünk.
Így hát valami könnyűre vágytunk, ami csirkéből készül és szaftos rizzsel lehet enni.
Hozzávalók:
-          2 közepes csirkemell
-          15 dkg bacon
-          3 kisebb fej hagyma
-          5 gerezd fokhagyma
-          10 szelet gourmand sonka (gépsonka)
-          5 db közepes kovászos uborka (az volt itthon)
-          2 evőkanál paradicsompüré
-          1 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
-          1 dl rosé
-          frissen őrölt só, bors
Előkészítés: 5 perc             
Főzés: 30-40 perc
A bacon felcsíkoztam és alacsony hőfokon elkezdtem pirítani, közben felszeleteltem a hagymát és mikor félig megpirult a szalonna hozzáadtam. Együtt pirítottam, amíg a csirkét csíkokra vágtam. Utána a húst is hozzádobtam, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a fokhagymát és fehéredésig pirítottam, ráöntöttem a bort és alacsony hőfokon kb 15-20 percig pároltam, a végég pedig lepirítottam.
Közben kevés olajon lassan megpirítottam a paradicsompürét, majd rászórtam a lisztet és kb 1 percig így is kevergettem, majd felöntöttem 3-4 dl vízzel és jól összeforraltam, amíg elkezdett besűrűsödni.
Addigra a hús is szépen megpirult, hozzáöntöttem a paradicsomos szószt, hozzáadtam a csíkokra vágott uborkát és sonkát és 5-10 perc alatt összefőztem.
Jázmin rizzsel ettük, ami így a karácsonyi zabálás után nagyon jól esett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.