A Nagyi minden évben szilveszterkor (és húsvétkor is) készít töltött dagadót, amiből Mi is szoktunk kapni, így a menü egyik része adott volt. Már csak a köret hiányzott hozzá.
Régebben, mikor Ausztriában jártunk, sokszor ettünk ott ecetes-hagymás krumpli salátát, ami a számunkra megszokott majonézes krumpli salátához képest mindig is különlegesnek számított, pedig igen egyszerű étel, viszont annál finomabb.
Hozzávalók:
- 10 db közepes kifliburgonya
- 1 db nagyobb lilahagyma
- 3 dl alaplé (most bio leveskockából)
- 1 csapott evőkanál mustár
- 3 evőkanál fehérbor ecet
- 3 evőkanál almabor ecet
- 3 evőkanál tökmagolaj
- 3 evőkanál olivaolaj
- frissen őrölt só, bors
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 30 perc
A krumplikat héjastól, sós vízben megfőztem, majd még melegen meg is hámoztam és kb fél centis karikákra feldaraboltam.
Közben elkészítettem az „alaplevet” (sajnos elfogyott az igazi, így maradt a bio leveskocka). Kis kockákra felaprítottam a hagymát és az alaplével együtt hozzákevertem a krumplihoz. Sóztam, borsoztam.
A mustárt, az ecetekkel és az olajakkal egy kis tálban összedolgoztam és utána ezt is hozzáadtam a krumplihoz, majd az egészet óvatosan, de alaposan átkevertem és betettem a hűtőbe 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A végeredmény pedig jobb lett, mint amire számítottunk, mert sikerült az arányokat úgy eltalálni, hogy talán még finomabb is lett, mint amit megszoktunk, mert kevésbé volt domináns az ecet íze. J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.