2014. február 4., kedd

Orecchiette Budapest módra

Marci most volt másfél éves. És nagy szerencsére az evéssel nincs semmi problémája, sőt…
Az egyik első szava a „hamma” volt, ami egyaránt jelenti az ételt, az italt és a cumit. Úgy lehet megkülönböztetni, hogy más hangsúllyal mondja, de utánozni lehetetlen.
Az egyik kedvence a tészta, pontosabban a szaftos tészta. Az, hasonlóan Apacához, minden mennyiségben, bármikor jöhet.

Hozzávalók:
-          4 db pulykamáj
-          10 dkg szalonna (jelen esetben sózott fehérszalonna)
-          1,5 bögre fagyasztott zöldborsó
-          2 gerezd fokhagyma
-          1,5 börge paradicsomszósz
-          250 gramm orecchiette tészta
-          frissen őrölt só, bors
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 30 perc
A szalonnát apró darabokra vágtam és egy nagyobb serpenyőben zsírjára sütöttem, miközben odatettem a tésztának a vizet felforralni. Mikor már ropogósra pirultak a szalonnapörcök, kivettem a zsírjából és a zsírból is a felesleget leöntöttem.
A maradék zsírban hirtelen megpirítottam a kis kockákra darabolt májat, úgy hogy minden oldala színt kapott, hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát és a zöldborsót, kicsit sóztam és borsoztam és kb 5 percig tovább pirítottam. Közben a tésztát beledobtam a vízbe.
A májas-borsós ragut felöntöttem a paradicsomszósszal, és amíg a tészta megfőtt, addig főztem, majd beleborítottam a kifőtt tésztát és kb. 1 perc alatt az egészet összeforraltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.