2013. május 13., hétfő

Mézes-gyömbéres sertésszűz spárgával és retekkel

A tavasz két legkorábbi zöldsége a spárga és a retek, amiktől szinte roskadoznak a piacon az asztalok mostanában, így mindig veszünk belőle.
Múlt héten valamelyik nap volt a TV-ben a Mautner Zsófinak a műsora, az Ízes élet és abban láttuk ezt a receptet, és annyira megtetszett, hogy el is mentünk a boltba egy kis sertésszűzért és szombat este fél óra alatt meg is volt a vacsora.
Hozzávalók:
-          1 db sertésszűz kb fél kg
-          3 gerezd fokhagyma
-          2 ujjnyi gyömbér
-          3 evőkanál szójaszósz
-          2 evőkanál méz
-          1 kiskanál tabasco szósz
-          1 csokor spárga
-          2 csokor retek
-          1 evőkanál szezámmag
-         
-          frissen őrölt bors

A serpenyőt felhevítettem. A húst sóztam, borsoztam és kevés olajon kb 5-8 perc alatt körbepirítottam. Közben elkészítettem a pácot. A szójaszószt a mézzel és a tabasco szósszal egy nagyobb tálban elkevertem, majd belereszeltem egy ujjnyi gyömbért és két gerezd fokhagymát, összekevertem, majd beleforgattam a húst és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem és ráöntöttem a maradék pácot. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöttem. Mikor kivettem még kb 10 percig pihentettem.
Amíg a hús sült a megtisztított spárgát és retket felaprítottam és a jól felforrósított serpenyőben kevés olajon elkezdtem pirítani. 5 perc elteltével sóztam, borsoztam, majd mikor már jól megpirult ráreszeltem egy ujjnyi gyömbért és egy gerezd fokhagymát, jól átforgattam és megszórtam a szezám maggal és még kb két percig pirítottam.
A húst felszeleteltem és megforgattam a szaftjában és már lehetett is tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.