A tavasz két legkorábbi zöldsége a spárga és a retek, amiktől szinte roskadoznak a piacon az asztalok mostanában, így mindig veszünk belőle.
Múlt héten valamelyik nap volt a TV-ben a Mautner Zsófinak a műsora, az Ízes élet és abban láttuk ezt a receptet, és annyira megtetszett, hogy el is mentünk a boltba egy kis sertésszűzért és szombat este fél óra alatt meg is volt a vacsora.
Hozzávalók:
- 1 db sertésszűz kb fél kg
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ujjnyi gyömbér
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 1 kiskanál tabasco szósz
- 1 csokor spárga
- 2 csokor retek
- 1 evőkanál szezámmag
- só
- frissen őrölt bors
A serpenyőt felhevítettem. A húst sóztam, borsoztam és kevés olajon kb 5-8 perc alatt körbepirítottam. Közben elkészítettem a pácot. A szójaszószt a mézzel és a tabasco szósszal egy nagyobb tálban elkevertem, majd belereszeltem egy ujjnyi gyömbért és két gerezd fokhagymát, összekevertem, majd beleforgattam a húst és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem és ráöntöttem a maradék pácot. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöttem. Mikor kivettem még kb 10 percig pihentettem.
Amíg a hús sült a megtisztított spárgát és retket felaprítottam és a jól felforrósított serpenyőben kevés olajon elkezdtem pirítani. 5 perc elteltével sóztam, borsoztam, majd mikor már jól megpirult ráreszeltem egy ujjnyi gyömbért és egy gerezd fokhagymát, jól átforgattam és megszórtam a szezám maggal és még kb két percig pirítottam.
A húst felszeleteltem és megforgattam a szaftjában és már lehetett is tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.