Anya idei kedvenc tavaszi zöldsége a rebarbara. Eddig csak nézegettük a piacon, de idén úgy döntöttünk, hogy ki is próbáljuk. Hát azt kell, hogy mondjuk, nagyon bejött J
Gyorsan keresett is az interneten rebarbarás süti receptet. A sok közül most Mautner Zsófi receptjét vette alapul kisebb változtatásokkal, hogy picit diétásabb legyen.
Az eredeti recept itt található meg: http://chiliesvanilia.blogspot.hu/2010/05/vanilias-kardamomos-rebarbara-pite.html
Az általunk készített pedig itt J
Abban különbözik az eredeti recepttől, hogy a liszt felét, 225 gramm lisztet kicseréltem graham lisztre. Valamint édesítésre 20 dkg nyírfacukrot használtam fel.
A mascarpone szószhoz a hozzávalók:
- 125 gramm mascarpone
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál nyírfacukor
- 2 kávéskanál vanília kivonat
A hozzávalókat egy tálban kézi robotgéppel felvertem, érdemes előre elkészíteni és hűtőbe tenni, így szépen összeáll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.