2013. május 13., hétfő

Tavaszi csirke pecsenye

Mikor Marci még a pocakban volt, akkor Anyának oda kellet figyelnie a szénhidrátokra, mivel terhességi cukrosságban „szenvedett”. És ha tehetjük, akkor még most is megpróbáljuk betartani azokat a szabályokat, hogy például nem eszünk finom lisztet, sima cukrot, stb...
Sajnos Apa egyik kedvence, a krumpli is a kerülendő, vagy csak kis mennyiségben fogyasztandó ételek között volt/van. De mivel mostanában már lehet újkrumplit kapni inkább azzal bűnözünk, mint az „öreg” változatával.
Így a vasárnapi ebéd második fogásaként a brassói aprópecsenye mintájára készült, tavaszi csirke pecsenyét fogyasztottunk sok-sok újkrumplival.
Hozzávalók:
-          5 db fél csirkemell
-          1 kg újkrumpli
-          10 közepes csiperke gomba
-          3 db közepes főzőhagyma
-          1 db új fokhagyma
-          10 db koktélparadicsom
-         
-          frissen őrölt bors
-          2 kiskanál bio berta fokhagymapor

A krumplit megmostam és ujjnyi vastag karikákra vágtam és fél óra alatt elektromos párolóban készre pároltam.
Közben a csirkét vékony csíkokra vágtam és kevés olajon egy nagyobb wok alakú serpenyőben magas hőmérsékleten elkezdtem pirítani, amíg kifehéredett, ekkor sóztam, borsoztam és megszórtam a fokhagymaporral. Amíg a saját levében sült, addig a gombát kisebb cikkekre, a hagymákat félkarikákra, a paradicsomokat pedig félbe vágtam.
Mikor a hús kb 20-25 perc múlva már teljesen megpirult, kiborítottam egy tálba és a serpenyőbe öntöttem egy kevés olajat és elkezdtem pirítani a gombát. Kb 10 perc múlva a gomba elfőtte a levét, ekkor ezt is sóztam, borsoztam és hozzáadtam a hagymákat, amivel 5 percig pirítottam, majd ment bele a paradicsom és a megpárolt krumpli és megint picit megsóztam. Még kb 5 percig pirítottam, amíg a krumpli is picit megpirult és ekkor visszatettem bele a húst és jól összeforgattam.
Egyszerű saláta-mixet ettünk hozzá kis balzsamecet krémmel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.