Mióta tavasz van, Apa megpróbálja mindig meghosszabbítani a hétvégéket és elég sokszor sikerül pénteken délelőtt hármasban elmenni a piacra. Ami azért jó, mert sokkal kevesebben vannak, mint szombaton, az árusok viszont már a „hétvégi” választékot kínálják.
Ilyenkor jár a piacra sok Anyuka a sok-sok babakocsival és a sorok végén szinte közlekedési dugók keletkeznek J Szokott hozzánk csatlakozni Marci kis barátja is Danika és Anyukája, és amikor Apa dolgozik, akkor csak négyesben nyomják a lángost J
A későn jött tavaszi idő miatt mostanában kezdenek megjelenni a piacon a tavaszi friss, új és magyar zöldségek, gyümölcsök. Erre már nagyon vártunk és a hétvégi főzés ezek köré épült.
A vasárnapi leves magyaros újkrumpli leves volt.
Hozzávalók:
- 10 db közepes újkrumpli
- 5 db új sárgarépa
- 5 db új fehérrépa a petrezselyemmel
- 2 db kisebb főzőhagyma
- új fokhagyma szárából kb 10 cm-es darab
- saját idén januári disznóvágásból 10 cm-es darab vastag kolbász (szalámi)
- 2 babérlevél
- 5 cm-es rozmaringág
- fél doboz Spar prémium tejföl
- 1 kiskanál fűszerpaprika
- 6 dl alaplé
- só
- frissen őrölt bors
A krumplit, a répákat és a hagymát megpucoltam. A hagymát és a fokhagyma szárát apróra a krumplit, a répákat és a kolbászt nagyobb darabokra vágtam.
Kevés olajon megpirítottam a hagymát, majd a fokhagymát. Rádobtam a kolbász és azzal is 1-2 percig pirítottam, majd beledobtam a krumplit és a répákat. Ezzel is pirítottam egy picit, majd ment bele a só, a frissen őrölt bors, a babérlevél, a rozmaring és a fűszerpaprika, majd felöntöttem az alaplével és egy kevés vízzel, összesen kb 1 literrel.
Fedő alatt 30-35 percig főztem, majd hőkiegyenlítéssel beletettem a tejfölt és az aprított petrezselymet közben kihalásztam a babérleveleket és a rozmaring ágat és így további 5-10 percig összefőztem.
Igazi tavaszi friss íze lett...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.