2013. január 4., péntek

Almás-diós rétes

Mint ahogy azt Anya reggel kifejtette, lassan véget ér a téli szünet. L Az elmúlt két hét nagyon jó volt, mert együtt volt a kis családunk J
Reggel volt a Doktor néni megvizsgálni és beoltani Marcit. Mikor lefektettük Marcit a kanapéra a szokásos szuris helyre és elkezdte a Doktor néni vizsgálni, azonnal vágta, hogy mi a szitu és elkezdett sírni, de úgy hogy levegőt sem vett és jöttek a krokodilkönnyek. Pedig először csak megmérte a Doktor néni, aminek az eredménye: 70 cm. Utána persze jött a szuri és már nem is volt tovább sírás. Viszont amíg a Doktor néni fel nem vette a kabátot, hanem felírta recepteket Marci nagyon szigorúan nézte, szinte azt sugallta, hogy "siess Doktor néni, mert most nagyon morcos vagyok rád". De abban a pillanatban, amint előkerült a kabát egyből megjött a mosoly és a kokettálás J
Miután elmentek a reggeli vendégek, jöhetett a reggeli. Marci megette a szokásos menüjét, Anya és Apa pedig a tegnap este sütött almás-diós rétes maradékát.
Hozzávalók:
-          egy csomag réteslap
-          3 db közepes alma
-          10 dkg darált dió (beigli sütésből maradt)
-          2 evőkanál canderel
-          1 kávéskanál fahéj
-          25 gramm vaj

Az almákat meghámoztam, feldaraboltam és lereszeltem. Ráöntöttem a diót, az édesítőszert és a fahéjat. Fakanállal összeforgattam a tölteléket.
Konyharuhán kiterítettem egy réteslapot, megkentem az olvasztott vajjal, majd ráterítettem még egy réteslapot. Megtöltöttem a töltelékkel, majd a konyharuha segítségével feltekertem a rétest.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, majd a tetejüket lekentem a maradék olvasztott vajjal. 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütöttem, két rúd lett belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.