2013. január 5., szombat

Fokhagymás csirkegolyók paradicsommártásban

Tegnap a Doktor nénivel megbeszéltük, hogy kinyitjuk Marci előtt az ízek kapuját, aminek az első lépése az alma.
Ma reggel el is mentünk a biopiacra, ahol sikerült kifejezetten "baba" almát venni. A fajtája: florina, és azért jó (állítólag), mert édes és nincs savassága.
Mikor hazaértünk gyorsan meg is kóstoltuk. Egy fél almát lereszeltünk és kinyomkodtunk. Marci megkapta a levét, Anya és Apa megette a reszeléket. Úgy tűnik nem lesz itt gond, mert Marcinak nagyon ízlett és szépen megette a levet.
Délután pedig, mivel 10 fok volt és szépen sütött a nap elmentünk egy nagyot sétálni. Már tegnap is mentünk volna, mert akkor is ilyen szép volt az idő, de nagyon fújt a szél. L Ezért tegnap ismét az itthoni készletekből készült az ebéd.
Egyrészt mivel a fagyasztóban volt egy csirkemell feldarabolva, másrészt Apa már régen szeretett volna tésztát enni, ehhez kellett valamit kitalálni. Az ihletet a GoodFood magazinban (Pulykagombóc édesköményes paradicsommártásban) találtuk meg, csak ugye korlátozva voltunk az itthoni alapanyagokra. Így lett végül Fokhagymás csirkegolyók paradicsommártásban az ebéd, aminek a fele megmaradt, így a felfrissített változatát ma ettük meg.

Hozzávalók:
Első fordulóban:
-          kb 70 dkg csirkemell
-          1 db lilahagyma
-          4 gerezd fokhagyma
-          1 kávéskanál Bio Berta szárított oregánó
-          1 tojás
-          1 marék teljes kiőrlésű kenyérmorzsa (saját készítésű)
-          1 doboz Alnatura (DM) bio darabolt paradicsom
-          125 gramm kockázott bacon
-          1 doboz 20%-os Cserpes tejföl
-          1 kiskanál Bio Berta fokhagymapor
-          só és frissen őrölt bors
-          250 gramm Naturgold bio tönköly spagetti
A maradék felfrissítéséhez (másnap):
-          250 gramm Naturgold bio tönköly penne
-          2 kiskanál Bio Berta fokhagymapor
-          1 kiskanál Bio Berta szárított bazsalikom
-          2 dl Mutti paradicsomszósz
-          1 kis pohár tejföl
-          só és frissen őrölt bors

A csirkemellet kockákra vágtam, a hagymát és a fokhagymát miután megpucoltam kisebb darabokra vágtam és az egészet a késes robotgépben összedaráltam. Majd egy tálba téve hozzáadtam a tojást, az oregánót és a kenyérmorzsát, sóztam, borsoztam és jól összedolgoztam, majd ping-pong labda nagyságú golyókat formáztam (ezt legközelebb fele akkorára fogom csinálni, mert úgy egy falatnyi lesz).
Egy közepes serpenyőben kevés olajat hevítettem és beletettem a golyókat, amiket szépen sorban körbesütöttem, majd áttettem egy sütőtálba őket. Utána a serpenyőben megpirítottam a bacon kockákat, ráborítottam a paradicsomot, sóztam, borsoztam és megszórtam a fokhagyma porral. Felforraltam, majd hozzáadtam a tejföl, amivel szintén felforraltam és az egészet ráborítottam a golyókra és betettem a 175 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Közben kifőztem a spagettit és már lehetett is ebédelni.
És a mai változat:
A golyókat még tegnap frissen falatnyi darabokra vágtam és jól összekevertem a maradék mártással és így serpenyőstől tettem be a hűtőbe.
Feltettem a vizet a tésztához főni. Közben elkezdtem újra pirítani a golyókat. Mikor már eléggé meleg lett hozzáöntöttem a paradicsomszósz és a fűszereket és jól összeforraltam, majd a végén hozzáadtam a tejfölt és még azzal is forraltam egyet. Mikor a penne kifőtt, azt is hozzáadtam és az egészet jól összekevertem. Kis parmezánnal megszórtam és már kész is volt a mai estebéd, ami mivel kisebbek voltak a golyók (egy falatnyi) jobban is ízlett J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.