2013. január 2., szerda

Cézársaláta

Karácsonykor csak ettünk és ettünk és ettünk. Mi már a halászlén és a beiglin (idén Stahl Judit féle beigli torta) kívül nem készítünk semmit, mert a Nagyszülők úgyis főznek és annyit, hogy még kb egy hétig azt esszük.
Két ünnep között nagy volt a forgalom nálunk, mert jöttek a barátaink meglátogatni Marcit. Egyik alkalommal elhatároztuk, hogy elég a sok sütiből és karácsonyi maradékból és szeretnénk valami könnyűt enni. Ebből lett a cézársaláta. (A fotó még szeptember végén készült, de akkor nem volt idő a receptet is leírni.)
Hozzávalók:
-          1 db nagyobb csirkemell
-          1 csomag jégsaláta (Spar)
-          6 szelet Graham kenyér, vagy bármilyen (pl Spar-os) teljes kiőrlésű szeletelt kenyér
-          80 cl olíva olaj
-          20 cl balzsamecet
-          4 evőkanál natúr joghurt
-          1 evőkanál Majonéz
-          4 gerezd fokhagyma
-          só, frissen őrölt bors
-          1 teáskanál dijoni magos mustár
-          fél deci fehérbor

A csirkemellet vékony csíkokra vágtam és kevés olíva olajon elkezdtem pirítani, majd mikor már kifehéredett és levet engedett, akkor megsóztam, megborsoztam, két gerezd fokhagymát nyomtam rá és felöntöttem a borral.
Közben a kézi mixer poharába beleöntöttem az olajat, a balzsamecetet, a joghurtot, a majonézt, a mustárt, sóztam, borsoztam és ebbe is belenyomtam két gerezd fokhagymát és összeturmixoltam. Nem a klasszikus cézár öntet (pl. nincs benne szardella), de ízben nagyon hasonlít rá.
Utána egy nagy tálba beleöntöttem a salátát és elkezdtem pirítósokat készíteni, amiket 6 részre vágva a salátára dobtam. A húst addig sütöttem, amíg szépen elfőtt a leve és elkezdett pirulni és minden húsdarabon volt ropogós rész, de nem száradt még teljesen ki.
Mikor kész lett a hús ezt is ráborítottam a salátára, majd ráöntöttem az öntetet és jól összeforgattam.
Nagyon jól esett a sok karácsonyi étek után....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.