A héten minden második éjszaka és hajnal azzal telt, hogy Marci vagy felkenődött a nagy éjszakai vándorlása közben a kiságy rácsára, vagy felébredt és elkezdett játszani és habübűűűzni.
Mindkettő azt jelenti, hogy át kell menni hozzá kb másfél óránként. És ha "csak" a rácsra van tapadva, akkor vissza kell tenni a kiságy közepére és lehet tovább aludni. De amikor hajnal 4 körül kinyitja a szemét és a sötétben simogatja a rácsvédőn helyet foglaló sünit, vagy hasra fordul és az ajtó felé nézve négykézláb rugózik, akkor az kb egyórás progi és csak utána jön az alvás tovább.
Szerencsére Őt is kifárasztja és a következő éjszaka úgy alszik, mint a bunda és szinte ott kel fel, ahol elaludt J
Mivel ez újdonságként ért Minket, kedden és szerdán eléggé nyűgösek voltunk, hozzátéve még, hogy újra vissza kellett állni arra, hogy Apának kelni kell, mert dolgozni kell mennie.
Így a hét közepe nem az aktivitásról szólt. De csütörtökre összeszedtük magunkat és már főztünk is. Mégpedig mustáros-hagymás csirkecombot céklával. A receptet Stahl Judit receptjei közül választottuk ki és pici változtatással készítettük el. Kerestük a receptet, hogy be tudjuk linkelni, de az "eredeti" receptet nem találtuk meg. Következzen tehát az, hogy Mi hogyan készítettük el.
- 4 csirkecomb
- 4 kisebb fej hagyma
- 2 púpos kanál dijoni mustár
- 3 dl száraz fehérbor
- 6 közepes cékla
- só, frissen őrölt bors
A céklát meghámoztuk és a 200 fokra előmelegített sütőben az alsó rácson kb 40 perc alatt alufóliába tekerve megsütöttük.
A megtisztított, sózott és borsozott csirkecombokat egy serpenyőben (amit utána a sütőbe is be lehet tenni) mindkét oldalukon 4-4 perc alatt megpirítottuk és egy tányérba kiszedtük. Utána beledobtuk a serpenyőbe a félbevágott és utána felszeletelt hagymát és jól megpirítottuk, majd ráöntöttük a mustárral összekevert bort és felforraltuk. Visszatettük a csirkecombokat a bőrös oldalukkal lefele és ment be a sütőbe a középső rácsra 25 percig. Mikor eltelt a 25 perc megfordítottuk a csirkecombokat és visszatettük további kb 25 percre, amíg szépen megpirultak a combok.
Amilyen egyszerű, olyan finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.