2013. január 3., csütörtök

Maradék fajita

Tegnapra Marci nagyon ráérzett a tolatásra, pedig tegnapelőtt még csak próbálgatta. J
Letesszük hason a szőnyegre, elé tesszük a kedvenc játékait úgy, hogy éppen ne érje el és megpróbál mindent megtenni annak érdekében, hogy elérje. Szépen térden négykézlábra emelkedik és megtolja magát. Csak hát szegénykének nem jön össze még az irány és nagy sebességgel elkezd tolatni. Ha olyan hosszú lenne a szőnyeg, akkor egy perc alatt kb 5 métert meg is tudna tenni. Simán elvan ezzel fél óráig, amíg el nem fárad.
Tegnap séta közben elhatároztuk, hogy gyorsan felhasználjuk a régi alapanyagokat a hűtőből, fagyasztóból és kamrából, hogy mire jön a tavasz, újra fel lehessen tölteni az almáriumunkat friss és elsősorban egészséges dolgokkal. A felfrissítésnek reményeink szerint lesznek áldozatai is, mint pl a csoki, a chips, a kekszek, a félkész ételek, a porkaják, a konzerv ételek, stb...
Ennek az első lépéseként tegnap este áthívtuk Nagyit (Apa Anyukája, mert Anya Anyukája a Mama) és Apa Keresztfiáékat, mert egyrészt még nem látták a karácsonyfánkat (Nagyi igen), másrészt a szilveszteri 1,5 kg-os malacsültből kb 1,2 kg megmaradt, amiből csináltunk "Maradék fajitát".
Hozzávalók:
-          kb 90 dkg malacsült
-          2 db lilahagyma
-          1 db nagyobb kápia paprika
-          6-8 szem gyöngyhagyma (ezt is már kb egy hónapja kerülgetjük a hűtőben)
-          2 dl paradicsomszósz
-          2 teáskanál worcestershire szósz
-          1 zacskó jégsaláta
-          1 kígyóuborka
-          8-10 szem koktélparadicsom
-          1,5 kis pohár bio joghurt
-          fél lime leve
-          2 gerezd fokhagyma
-          1 kávéskanál szárított korianderlevél (friss jobb lett volna L)
-          1 csomag graham lisztes arab lepény (tortillát szerettünk volna, de ilyen volt csak a boltban)

A lilahagymát megpucoltam, félbevágtam, majd vékony szeletekre vágtam. A paprikát hosszában félbevágtam és azt is szeletekre vágtam. Kevés olajon elkezdtem pirítani őket. Közben a malacsültet kb 1*2*0,5 cm-es darabokra aprítottam és azt is beletettem a serpenyőbe. Rányomtam 1 gerezd fokhagymát, adtam hozzá kevés sót és frissen őrölt borsot, valamint belekevertem a gyöngyhagymát. Így pirítottam kb 10 percig.
Ezalatt a joghurtba belenyomtam 1 gerezd fokhagymát, sóztam, adtam hozzá frissen őrölt borsot, a fél lime levét és a szárított koriandert. Jól összekevertem és betettem a hűtőbe. A salátát beleborítottam egy salátás tálba, a paradicsomokat félbe vágtam, az uborkát kis kockákra és az egészet jól összekevertem és ez is ment be tálalásig a hűtőbe.
Ezután a húshoz adtam a worcestershire szószt, majd a paradicsomszószt és jól összeforraltam.
A lepényeket egy serpenyőben gyorsan átmelegítettem és már lehetett is tálalni, mindenki megcsinálhatta magának a saját fajitáját J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.