2012. augusztus 4., szombat

Csirkemell paprikás

Egy hete született Marci, így az elmúlt hét elég mozgalmasra sikerült. Szerencsére minden rendben volt és szerdán hazajöhettünk a kórházból.
Azóta próbálunk összeszokni, ami nem egyszerű feladat és nem utolsó sorban elég fárasztó, de minden nehézségért kárpótol Minket Marci. Eddig a Nagyik főztjén éltünk, de tegnap este elhatároztuk, hogy itt az ideje visszatérni a mindennapi megszokott dolgainkhoz is, mert sajnos nem lehet örökké csak babázni.
Ez az első alkalom tehát, hogy maguknak főztünk, mióta hármasban vagyunk. Valami laktató, finom és természetesen gyorsan elkészíthetőre vágytunk. Így esett a választásunk a Csirkemell paprikásra.
Hozzávalók:
-          2 db tanyasi csirkemell filé
-          1 fej hagyma
-          3 gerezd fokhagyma
-          1 db paprika
-          1 db paradicsom
-          1 pohár tejföl
-          frissen őrölt bors
-          tengeri só
-          fűszerpaprika
-          őrölt kömény
-          kakukkfű
-          borsikafű
-          egy doboz teljes kiőrlésű durum tészta

Odatettem a tésztának a vizet forrni.
A hagymát apróra vágtam és kevés olívaolajon elkezdtem dinsztelni, majd hozzáadtam a felaprított fokhagymát, a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a fűszereket, majd együtt pirítottam, amíg a csirkemellet vékony csíkokra vágtam, amit folyamatosan adtam hozzá. Ezt követően rászórtam a húsra a pirospaprikát és azzal is átforgattam, figyelve, hogy a paprika meg ne égjen. Felöntöttem kb. 1 dl vízzel és fedő alatt elkezdtem összefőzni.
Mikor a víz felforr beleöntöttem a tésztát és forrástól számított 9 perc alatt megfőztem (ahogy a dobozára is rá van írva). Közben a fedőt levettem a husiról és erősebb fokozaton kezdtem főzni, hogy a „szaft” elkezdjen sűrűsödni.
Mikor a tészta megfőtt, leszűrtem. Közben a húshoz adtam egy pohár 20%-os Kapuváron készülő tejfölt. Ezzel még kb 10 percig főztem és már kész is lett.
Mindennel együtt simán elkészült 45 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.