2012. augusztus 30., csütörtök

Tonhal steak

Az elmúlt több, mint egy hétben megint sok dolog történt velünk, de ami a legfontosabb kedden volt Marci 1 hónapos.
Időnk még mindig kevés, de egyre jobbak vagyunk. A legjobb, hogy végre kialakult a napirendünk. Reggel 6-7 között ébredés, pelenka csere, átöltözés, evés, utána Apa elmegy dolgozni. Délelőtt nézelődés, esetleg séta, pelenka csere, tízórai, alvás Anyával, pelenka csere, jó nagy ebéd, délutáni kóma Anyával, pelenka csere, evés, közben Apa hazajön, nagy séta, boltozás, fagyizás, alvás. Este 8 körül, nagy sírás, vetkőzés, mérleg, Apával fürdés, közben megnyugvás, Anyával köldökápolás és öltözés, kaja, álomba szenderülés és egy nagy 6 órás alvás, hajnal 3-kor gyors evés, alvás és kezdődik újra a nap…..
És így telnek szépen a napok sorban és Marci napról napra változik, nő és csinál újabb dolgokat…
Hát gondoltunk Mi is egyet és valami különlegesebbet szerettünk volna enni (ez még két héttel ezelőtt volt) a sok menza kaja után. Mégpedig halat, pontosabban tonhalat.
Hozzávalók:
-          4 szelet friss vörös tonhal steak
-          tengeri só
-          frissen őrölt bors
-          1 db citrom
-          1 dl száraz fehérbor
-          1 csokor friss citrom-bazsalikom (bio-piacon vettük)
-          1 pohár cserpes tejföl
-          4 szál sárgarépa
-          6 szem közepes krumpli
-          vaj

A répát megpucoltam, a krumplit alaposan megmostam, a halat leöblítettem és papírtörlővel megszárítottam.
A répát és a krumplit fél centis karikákra vágtam és beletettem az elektromos pároló készülékbe (nekünk Tefal VitaCuisine van), amiben 15 perc alatt készre pároltam a zöldségeket. Azért jó így párolni, mert tényleg intenzívebbek az ízek és ezek alapján valószínű, hogy az „értékes” tápanyagok és vitaminok is jobban benne maradnak…
Közben egy serpenyőt, amit a 180 fokra előmelegített sütőbe is be lehet tenni, felforrósítottam és öntöttem bele egy nagyon kevés olajat, de tényleg kb 2 cseppet és beletettem a halszeleteket, ami azonnal el is kezdett sülni. 1-2 perc után megsóztam és megborsoztam, majd újabb 1 perc után megfordítottam, és a másik oldalát is sóztam, borsoztam. Majd miután oldalanként kb 2,5 perc alatt megpirítottam, rányomtam egy citrom levét és 10 percre betettem a sütőbe (egyéb esetben 5 percre, csak most Marci miatt mindent „jól” átsütünk).
A zöldségeket beleborítottam egy serpenyőbe, rádobtam a vajat, picit sóztam, borsoztam és kb 10 perc alatt megpirítottam.
Közben a halszeleteket kivettem a sütőből és egy tányérra tettem pihenni, a forró serpenyőjébe beleöntöttem a bort, ami a leragadt cuccot feloldotta, felaprítottam a bazsalikomot és azt is beleszórtam, összeforraltam és beletettem a tejfölt, ami kb 3-4 perc alatt be is sűrűsödött és kész is lett a mártás.
Nem volt más hátra, mint tálalni és együtt megenni, mert pont itt volt Nagyi, így Anya és Apa 3 hét után először közösen ebédelt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.