Végre egy aránylag nyugodt nap! Este csak egyszer keltünk, aludtunk tisztán kb 6,5-7 órát. Úgy tűnik, hogy kezd beállni a napirendünk és Marci is kezdi megtanulni a nappal és éjszaka közti különbséget.
Azért az egész esti alvásnak vannak következményei, mint például az egész délelőtti nézelődés és törődésre vágyás, magyarul az állandóan foglalkozzon velem valaki szindróma, de sírás és nyűgösködés az nincs.
Még tart a szoptatás és így a kísérletezés, hogy mit ehetünk és mit nem, hogy ne legyen sok a puki.
Ma egy igazi menza kaja készült, a tojásleves, csak egy kicsit felturbózva.
- 3 púpos evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- 9 db tojás
- 1 fej hagyma
- 2 liter víz
- fűszerpaprika
- tengeri só
- bors
- köménymag is kellene, de most a puffasztó hatása miatt kihagytuk
- olívaolaj
- 2 evőkanál fehérbor ecet
- 2 db babérlevél
- 1 evőkanál Bio Berta bio julien
- 1 evőkanél Bio Berta bio bógríz
Az olajba beleszórtam a lisztet és közepesen barna rántást készítettem, majd rászórtam a paprikát, összekevertem és azonnal felöntöttem egy kevés vízzel és simára kevertem, majd sóztam, borsoztam, köményeztem volna, beletettem a babérlevelet, a szárított zöldségeket, összekevertem és teljesen felöntöttem vízzel. Beledobtam egészben a hagymát és fedő alatt kb 20 percig főztem.
Közben 4 tojást külön kis edénybe feltörtem, a maradék 5 tojást pedig egy tányérba és mint a rántottához elkezdtem felverni, csak kevesebb ideig csináltam, hogy még legyen benne fehérje és sárgája is külön.
Utána levettem a fedőt, kivettem a hagymát és lassan, állandó kevergetés mellet beleöntöttem a felvert tojásokat a levesbe, hozzáadtam az ecetet és újra fedő alatt 2-3 percig főztem.
A legvégén egyenként az edény négy különböző részébe óvatosan beleengedtem a 4 tojás és azzal is főztem még 2-3 percig, majd megkevertem, nehogy leragadjon az egész tojás az edény aljára.
Utána ettünk egy-egy szelet jó hideg görögdinnyét és meg is volt az ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.