Amit még nagyon szeretünk, de a terhesség alatt a magas szénhidrát tartalma miatt keveset ettünk, az nem más, mint a tészta.
Fiatal korában Apa elég sokat evett zacskós, vagy fagyasztott, vagy félkész, egyszóval „mű”kaját, mert mikor az iskolából hazament azokat volt a leggyorsabb elkészíteni szerinte.
Hát ez nem így van! A legtöbb egyszerű tészta szószt el lehet készíteni a tészta főzési ideje alatt, ami a víz forralásával együtt kb 20 perc.
Az egyszerű tészták közül is az egyik legegyszerűbb, de annál finomabb a sajtos-tejfölös, aminél a lényeg az alapanyag és akkor nagyon finom tud lenni.
- 1 doboz teljes kiőrlésű Barilla spagetti
- 2 doboz Cserpes 20%-os tejföl
- 1 db Cserpes „kukorica” mozzarella
A tésztának a vizet felforraltam és mikor már forrt sóztam és beletettem a tésztát, amit a dobozon feltüntetett idő alatt „aldentére” főztem.
Ezalatt lereszeltem a sajtot.
Mikor minden elkészült, akkor elővettük a tányérokat és tészta, sajt és rá a tejföl (Anya szerint), vagy tészta, tejföl és rá a sajt (Apa szerint) és jó étvágyat……
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.