Múlt héten, sajnos a tervezettnél hamarabb, véget ért az összeszokás időszaka. Apának el kellett kezdeni dolgozni járni, így mindenre kevesebb az időnk és jól meg kell szerveznünk, hogy mikor, ki és mit csinál, hogy Marci továbbra is az eddig megszokott kis életét tudja élni és tartani tudjuk az eddig kialakított napirendet.
Első körben, amíg fel nem vettük a fonalat, olyan dolgokat hanyagoltunk, mint a főzés (azért rendesen ettünk, csak nem meleg, hanem hideg ételeket, vagy azokat, amit a Nagyik készítettek) és a blog.
Még múlt hét hétfőn, amikor még „teljes” volt a család otthon, csináltam rizses húst. A pocakfájos Marcira tekintettel „light” verziót, mondhatni menzás verziót.
- 1 db (kb fél kg) sertésszűz
- 4 db hagyma
- 2 zacskó Uncle Bens Jázmin rizs
- tengeri só
- bors
- fűszerpaprika
A hagymát megpucoltam, apróra vágtam és kevés olajon elkezdtem dinsztelni. Közben a húst 1x1 cm-es kockákra vágtam és fokozatosan hozzáadtam a megpirult hagymához, sóztam, borsoztam, majd rászórtam a paprikát, átkevertem és felöntöttem vízzel, úgy hogy a húst épphogy ellepje és lefedve főztem 20 percig.
Közben odatettem a rizsnek a vizet forrni. Mikor felforrt, megsóztam és beletettem a rizst és lefedve 10 percig főztem, majd kivettem a vízből és lecsepegtettem.
Amikor a rizst beletettem a forrásban lévő vízbe, akkor levettem a húsról a fedőt és elkezdtem fedő nélkül tovább főzni és időként, amikor már nagyon előtt a szaftja, akkor öntöttem hozzá kevés vizet. Összesen kb. 50 perc alatt megpuhult a hús, közben a szaftja is besűrűsödött.
Mikor kész lett a pörkölt, hozzákevertem a rizst és 1-2 perc alatt összesütöttem.
Olyan íze lett, mint az igazi menzás bácskai rizses húsnak, csak picit jobb alapanyagokból.
Igazából koviubit ettünk volna hozzá, de nem lett kész, így maradt a bolti cékla.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.