Majdnem el is felejtettem megosztani! Marci múlt hét vasárnap óta szinte végigalussza az éjszakákat. Az első ilyennél este fél 10 körül elaludt és reggel 5 kor kelt! Ez 7 és fél óra egyben! Mikor ébredtünk meg is lepődtünk és meg is kérdeztem Anyát, hogy miért nem szólt az éjszakai etetésnél, hogy kelljek fel, ha már magamtól nem ment, mert a tápi készítés Apa feladata. Döbbenten, de annál nagyobb örömmel vettük tudomásul, hogy nem volt éjszakai progi.
Azóta ez a hosszú alvás többször is előfordult, de egy keléssel az este 9 és reggel 7 közötti időszak simán megvan. Ennek ellenére Anyával minden este épphogy vízszintesbe kerülünk, már horkolunk is, mert azért fárasztó a babázás nagyon.
Ezért még mindig maradunk a „gyors”kajáknál, ami csirkebrassói volt.
- 2 darab (1 kg) tanyasi csirkemell
- 8 gerezd fokhagyma
- 1,5 kg krumpli
- frissen őrölt tengeri só
- frissen őrölt bors
- 1 kávéskanál bio berta majoranna
- 1 kávéskanál bio berta borsikafű
A krumpli meghámoztam és kis kockákra daraboltam. A csirkét jól megmostam és szintén kis kockákra daraboltam. A krumpli beletettem a párolóba és 25 percig pároltam.
Ezalatt a forró, nagyméretű (32 cm) serpenyőbe olívaolajat öntöttem és beledobtam a megpucolt és a kés lapjával összenyomott fokhagymagerezdeket. Azért így csináltam, mert Anya Marci miatt még nem igazán ehet fokhagymát (a brassói, akkor brassói, ha van benne jó sok) és így ki tudja kerülni. Amikor kissé megpirult a fokhagyma, hozzáadtam a húst és azt is elkezdtem sütni, amíg levet nem engedett, ekkor hozzáadtam a fűszereket és tovább pároltam.
Idővel elpárolgott a húsnak a leve és szépen elkezdett pirulni. Közben mikor lejárt a krumpli párolása, kivettem egy edénybe a megpirult húst a serpenyőből, és beletettem a krumplit és azt is elkezdtem sütni. Mikor itt is elpárolgott a nedvesség, akkor tettem rá egy kanálnyi vajat és azzal még kb 5 percig tovább pirítottam. Utána visszatettem a húst, jól összeforgattam és már vacsoráztunk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.