2012. szeptember 19., szerda

Házi grillcsirke

És hát akkor múlt héten eljött a hetirendünk bevezetése, ami úgy néz ki, hogy hétfőn van az elmúlt héten készített fényképek, videók feltöltése, rendezése, hivatalos ügyek intézése, számlák fizetése stb. Kedden mosás és főzés, szerdán gyors porszívózás és vasalás, csütörtökön mosás és főzés, pénteken lottózás, boltozás, vasalás, szombaton piacozás, boltozás, főzés és mosás, vasárnap pedig a rendes takarítás és vasalás. Ha valami elmarad, mert ugye Marci, ha úgy gondolja, simán borít minden tervet, akkor azt a következő napon próbáljuk pótolni.
Már csak ezzel a bloggal kell utolérni magunkat és akkor elmondhatjuk, hogy beállt a „rend”.
Kedden vacsira és másnapra házi grillcsirkét készítettünk.
Hozzávalók:
-          2 kis doboz sör
-          1 egész Tanyasi csirke
-          1 csomag Fűszerész sültcsirke fűszerkeverék (só, paprika, majoranna, bors, rozmaring, fokhagyma, mustármag)
-          1 fej fokhagyma
-          3 fej hagyma

A csirkét jól megmostam, szárazra töröltem (rájöttem, hogy miért is hívtuk az elején Marcit csirkelábúnak) és jól bedörzsöltem a fűszerkeverékkel.
Az egyik sört jól megmostam és felbontottam és 2-3 nagy kortyot leittam belőle, majd konzervnyitóval levágtam a doboz tetejét és beledobáltam az összenyomkodott fokhagyma gerezdeket.
Utána ráült a csirke a sörös dobozra, mellédobtam a félbevágott hagymákat, mindez kapott alufólia takarást és egy órán keresztül szaunázott a 180 fokos sütőben.
Mikor letelt az idő lekerült a fólia, felbontottam a másik sört, amivel meglocsoltam a csirkét és ment vissza a sütőbe, amíg jól meg nem pirult, kb 45 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.