2012. szeptember 21., péntek

Gulyásleves

Ez az utolsó elmaradás!
Szerda reggel Marci elkezdett kacagni, vagy valami olyasmit csinálni. Anya kitalált egy dalt neki, de pontosan nem jegyeztem meg, viszont miután megreggelizett és befeküdt a „mózes”kosárba elkezdtem neki valami hasonlót énekelgetni és közben vigyorogtam és mozogtam. Ez annyira tetszett neki, hogy a mosolygás mellé hangot is adott, erre Apa rákontrázott, Marci pedig még jobban mosolygott és kacagott és ezt csináltuk 10 percig…. Nagyon jó, hogy minden nap van valami újdonság.
Mondjuk a vasárnap esti újdonságot azért kihagytuk volna. Az nem volt más, mint a 3 napig érlelődő kaki Marci hátán a ruha alatt 1 cm vastagságban a nyakáig. Anya és Apa old meg, hogy leveszed a body-t, úgy hogy nem lesz kakis a Marci fejecskéje. De megoldottuk…Ebből tanulva a tegnap esti szintén 3 napos kakinál, már olyan body volt rajta, amit elől kell gombolni és nem a fején kell áthúzni.
Hétvégén még mindig kapunk kaját a Nagyiktól, így nem nagyon főzünk többfélét egyszerre, de azért próbálunk a saját lábukra állni, ha lehet így mondani.
Újra használatba vettük a kenyérsütőt, kipróbáltuk a sima fehérkenyeret, amihez az egyik legjobb párosítás a gulyásleves. És mivel már rég ettünk levest ez volt a hétvégi „nagy” főzés, ami nem is volt olyan hosszantartó, mert gyorsítottam egy picit a folyamatom, mégpedig úgy, hogy a leves alapját kuktában főztem meg. Ennek köszönhetően kb. 1 óra alatt készen volt az ebéd.
Hozzávalók:
-          80 dkg borjú comb
-          1 nagyobb vöröshagyma
-          1 szál gyökér petrezselymestől
-          4 sárgarépa
-          1 kisebb zellergumó zölddel együtt
-          1 db paprika
-          6 szem közepes krumpli
-          frissen őrölt bors
-          tengeri só
-          1 kanál fűszerpaprika
-          1 kávéskanál frissen reszelt szerecsendió

A zöldségeket megpucoltam és nagyobb darabokra aprítottam, a hús megmostam és kb 2 centis kockákra vágtam.
A kuktában felforrósítottam az olajat és beledobtam az apróra vágott hagymát és elkezdtem dinsztelni, majd rádobtam a zöldségeket, kicsit átpároltam, majd a húst. Addig pirítottam, amíg kifehéredett és jöttek a fűszerek és a végén a fűszerpaprika. Ezzel még kétszer-háromszor átkevertem és félig felöntöttem a kuktát vízzel. A paprikát kicsumáztam és a belsejébe belenyomtam a petrezselymet és a zeller zöldet és Ezt is beletettem a levesbe. A kuktát lezártam és 10 percig főztem a leves alapot.
Miután további 10 perc múlva ki tudtam nyitni a kuktát, beledobtam a krumplit és felöntöttem teljesen vízzel és további 15 percig főztem a levest.
Frissen sült fehérkenyérrel tálaltuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.