Ez az utolsó elmaradás!
Szerda reggel Marci elkezdett kacagni, vagy valami olyasmit csinálni. Anya kitalált egy dalt neki, de pontosan nem jegyeztem meg, viszont miután megreggelizett és befeküdt a „mózes”kosárba elkezdtem neki valami hasonlót énekelgetni és közben vigyorogtam és mozogtam. Ez annyira tetszett neki, hogy a mosolygás mellé hangot is adott, erre Apa rákontrázott, Marci pedig még jobban mosolygott és kacagott és ezt csináltuk 10 percig…. Nagyon jó, hogy minden nap van valami újdonság.
Mondjuk a vasárnap esti újdonságot azért kihagytuk volna. Az nem volt más, mint a 3 napig érlelődő kaki Marci hátán a ruha alatt 1 cm vastagságban a nyakáig. Anya és Apa old meg, hogy leveszed a body-t, úgy hogy nem lesz kakis a Marci fejecskéje. De megoldottuk…Ebből tanulva a tegnap esti szintén 3 napos kakinál, már olyan body volt rajta, amit elől kell gombolni és nem a fején kell áthúzni.
Hétvégén még mindig kapunk kaját a Nagyiktól, így nem nagyon főzünk többfélét egyszerre, de azért próbálunk a saját lábukra állni, ha lehet így mondani.
Újra használatba vettük a kenyérsütőt, kipróbáltuk a sima fehérkenyeret, amihez az egyik legjobb párosítás a gulyásleves. És mivel már rég ettünk levest ez volt a hétvégi „nagy” főzés, ami nem is volt olyan hosszantartó, mert gyorsítottam egy picit a folyamatom, mégpedig úgy, hogy a leves alapját kuktában főztem meg. Ennek köszönhetően kb. 1 óra alatt készen volt az ebéd.
- 80 dkg borjú comb
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 szál gyökér petrezselymestől
- 4 sárgarépa
- 1 kisebb zellergumó zölddel együtt
- 1 db paprika
- 6 szem közepes krumpli
- frissen őrölt bors
- tengeri só
- 1 kanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál frissen reszelt szerecsendió
A zöldségeket megpucoltam és nagyobb darabokra aprítottam, a hús megmostam és kb 2 centis kockákra vágtam.
A kuktában felforrósítottam az olajat és beledobtam az apróra vágott hagymát és elkezdtem dinsztelni, majd rádobtam a zöldségeket, kicsit átpároltam, majd a húst. Addig pirítottam, amíg kifehéredett és jöttek a fűszerek és a végén a fűszerpaprika. Ezzel még kétszer-háromszor átkevertem és félig felöntöttem a kuktát vízzel. A paprikát kicsumáztam és a belsejébe belenyomtam a petrezselymet és a zeller zöldet és Ezt is beletettem a levesbe. A kuktát lezártam és 10 percig főztem a leves alapot.
Miután további 10 perc múlva ki tudtam nyitni a kuktát, beledobtam a krumplit és felöntöttem teljesen vízzel és további 15 percig főztem a levest.
Frissen sült fehérkenyérrel tálaltuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.