A legszebb dolog mostanában az, hogy Marci mosolyog. A babagondozási tanfolyamon és a szülés felkészítőn is mesélték, hogy 6 hét körül meg fog jelenni az első mosoly és ez egyre tudatosabbá válik és így indul be a babák látványos fejlődése.
Ez tényleg így van. Eleinte Marci csak álmában tett úgy, mint aki mosolyog, aztán tényleg mosolygott, utána mikor ébren volt, voltak kis mosoly kezdemények, és mostanában meg már Anyára és Apára szinte mindig mosolyog, még néha úgy is, hogy nyűgös, mert éhes, de ha észreveszi, hogy kokettálási lehetősége van valamelyikünkkel, akkor egyből jön a nagy mosoly.
Ennek örömére végre elkészítettük az egyik kedvencünket, a tonhalas tésztát, ami olyan étel, hogy általában az is jóízűen megeszi, aki nem szereti a halat és az olajbogyót.
- 4 nagy doboz Rio Mare tonhal
- 1 fej hagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 kis üveg Mutti paradicsomszósz
- 1 doboz Mutti hámozott paradicsom
- 1 kis üveg magozott olajbogyó
- frissen őrölt bors
- frissen őrölt tengeri só
- 1 kiskanál bio berta oregano
- 1 doboz Barilla teljes kiőrlésű spagetti
Mint minden tésztánál itt is odatettem a vizet főni, közben előkészítettem az alaanyagokat.
Mikor a víz felforrt, ment bele a só és a tészta. A tonhal konzervek olaját beleöntöttem egy nagyobb wok alakú serpenyőbe, majd azon megpirítottam a felaprított hagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát, a fűszereket, a tonhalat. Így pirítottam 3-4 percig, majd ment bele a paradicsom és a paradicsomszósz és a négyfelé vágott olajbogyó.
A tésztát mikor kész lett, leszűrtem és ráöntöttem szószra és jól összeforgattam és elzártam a főzőlapot.
Ez az egyik legegyszerűbb vacsora.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.