2012. szeptember 17., hétfő

Gyors bolognai penne

Hát elég sok minden történt az elmúlt két hétben, amióta nem jelentkeztünk.
Betöltöttük a 6 hetet, Marci mosolyog, kialakult a napirend, így hát Mi is kitaláltuk, hogy kialakítjuk a heti rendet is és akkor mindenre lesz időnk. És akkor a Marcikonyha is naprakész, vagy kétnapra rá kész lehet, mert azért nem egyszerű, hogy mindenre jusson idő…
Múltkor, amikor a cukkinis tésztát csináltam, akkor a tésztából elég sok marad, és a szósz is pukiztatta Marcit, hát másnap este gyorsan összedobtunk egy „bolognai” szószt.
Hozzávalók:
-          40 dkg darált pulykahús (előrecsomagolt)
-          fél csomag reszelt sárgarépa (előrecsomagolt, salátákhoz árulják)
-          1 fej hagyma
-          1 kis üveg Mutti paradicsomszósz
-          6 db koktélparadicsom
-          1 kávéskanál bio berta fokhagymapor
-          1 kávéskanál bio berta szárított borsika fű
-          1 kávéskanál bio berta szárított oreganó
-          frissen őrölt tengeri só
-          frissen őrölt bors

A hagymát apróra vágtam és a serpenyőben kevés olíva olajon megpirítottam, utána rátettem a húst és azzal tovább pirítottam, közben rászórtam a fokhagymaport, a borsika füvet, az oreganót, borsoztam és hozzáadtam a répát. Mikor a húsnak elfőtt a leve, sóztam és felöntöttem a paradicsomszósszal, beledobtam a félbevágott koktélparadicsomokat és 10 perc alatt összefőztem.
Ha a tésztát is ki kellett volna főzni, akkor ez a szósz is kb annyi idő alatt készül el, míg a tésztát meg lehet főzni és már lehet is vacsizni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.